1

Lectors de noticies per iPad

Estan passats de moda els RSS? Està clar que el model actual de consumir continguts que plantegen els RSS no està al dia. Què hi ha més ràpid que Twitter, on les noticies volen! Però necessitem un lloc on estiguin ordenades, podem escollir les preferides, llegir més tard, destacar, compartir… Mentrestant, ens conformem amb el que tenim, que no és poc!

Més concretament ens centrarem en les opcions disponibles per iPad. En la majoria dels casos és imprescindible un compte de Google Reader, el que ens permetrà tenir els nostres feeds ordenats.

Reeder

Lector per excel·lència a l’iPad per la seva simple i cuidada interface. Organitza cada feed i carpeta en miniatures, i amb gestos multitàctils pots marcar com a llegit o destacar-lo. Un dels punts forts de les últimes actualitzacions és la integració amb Readability, que permet una lectura més còmode, un servei semblant a Instapaper o ReadItLater.

També inclou compatibilitat amb Facebook, Twitter, Delicious i altres serveis. L’única contra: el preu potser és excesiu, 3.99€, un dels més cars, però si ets amant de les interfícies minimalistes, aquesta és la teva app.

Pulse News

Concepte contrari a Reeder, però també encertat. Pulse crea un mosaic amb files per cada feed de forma molt vistosa, sobretot en apaïsat. Simplement clicant en la miniatura es desaplegarà el panell per llegir l’entrada. En aquest cas no és imprescindible tenir un compte de de GReader.

De la mateixa manera que Reeder, Pulse s’integra amb Facebook, Twitter, Instapaper, i a més és gratuïta, què esperes a provar-la?

FLUD

Lector de noticies amb el mateix concepte que Pulse, però amb alguns petits matisos. Organitza els feeds, a part de les files, en pestanyes segons la categoria. Tot i portar varies fonts precarregades, es pot sincronitzar amb GReader i escollir quins feeds incloure al mosaic de noticies i classificar-los segons el tema.

I a diferència de Pulse, pots marcar com a favorit per llegir més tard, enviar per mail, Facebook o Twitter sense obrir la noticia; però no inclou compatibilitat amb cap servei tipus Instapaper.

Hitpad

Hitpad promet mantenir-te al dia amb els trendig topics del moment, organitzats per categories. Per cada categoria hi ha 5 columnes: noticies (Google News), tweets, videos (de Google també), web (Bing) i fotografies (Google). D’aquesta manera et permet explorar de diferents formes tot el que rodeja la notícia o el tema del que es parla.

Pots compartir els links a través de Facebook, Twitter o Instapaper, i té un buscador integrat; però no té més opcions. Mantenir-se al dia sense complicacions, ràpidament i gratuïtament.

Flipboard

La primera app que hauries d’haver descarregat just després de comprar el teu iPad. Flipboard vol convertir la teva vida social a la xarxa i els teus feeds en una revista. El primer que has de fer el loguejar-te en algun dels teus comptes (Facebook, Twitter, Google Reader, Flickr o Instagram) i començarà a distribuir els continguts, links i articles en pàgines, i com si d’una revista es tractés podràs veure els últims links compartits per les teves amistats de Facebook, o les últimes entrades al teu bloc preferit.

Permet també marcar articles preferits, compartir el link a Facebook, Twitter o GReader. Com diuen ells, és la teva revista social personalitzada. També és gratuïta.

Zite

És semblant a Flipboard, però més que revista social, és més com un diari. Només obrir linques l’aplicació amb Twitter, GReader o Delicious, també podràs escollir entre altres temes que puguin ser del teu interès, i et distribuirà les noticies, entrades i links. A més, com a valor afegit i desmarcant-se de Flipboard, va personalitzant els continguts depenent dels teus interessos: a cada noticia desplegada et preguntarà si el que has llegit és interessant i si vols saber més del tema o de la web.

També és capaç de classificar els teus continguts en categories. Podràs compartir el que has llegit a Twitter, Facebook, Instapaper, Delicious o per mail. Flipboard és més social, Zite va més al contingut.

Feedly

Feedly, present en altres plataformes, es presenta com l’alternativa a altres lectors, amb una base precarregada de feeds i amb la possibilitat de linkar el teu compte de Google Reader.La lectura és còmode i senzilla, i permet compartir els continguts amb xarxes socials i altres serveis, tot i que incorpora anuncis a la part dreta dels feeds amb contingut destacat.

Tot i ser gratuït, l’únic inconvenient pel qual no el faria servir és que no permet vista en apaïsat, i en algunes circumstàncies és molt més còmode.

Alternatives

Una de les alternatives que no es pot despreciar és la del propi navegador: Google Reader està adaptat a la interficie tàctil de Safari de manera semblant a com ho està Gmail per exemple.

Altres alternatives en forma d’app poden ser MobileRSS, amb varies versions gratuïtes i de pagament, però trobo que totes les que hem analitzat avui tenen una interfície més treballada i valen més la pena. NewsRack o The Early Edition poden ser altres alternatives a tenir en compte.

Un pensament a “Lectors de noticies per iPad”

  1. Doncs jo utilitzo mobileRSS I m’encanta i veig que no l’has posat

    Gratis, sincronitzacio amb Greader i pots posar fondo negre.

    De fet es l’aplicacio que mes utilitzo en l’iPad, no entenc perque diuen que el RSS desapareix si es el millor invent del món

Deixa un comentari